29 september t/m 2 oktober 2018

Informatie

Meer dan veertig jaar waren Hans en Marietje Coppes, samen met hun kinderen, de drijvende krachten achter de Horssense kermis.

HORSSEN - Meer dan veertig jaar waren Hans en Marietje Coppes, samen met hun kinderen, de drijvende krachten achter de Horssense kermis. Een van de enige overgebleven traditionele kermissen in de streek, waar jaarlijks duizenden (oud-)Maas en Walers elkaar ontmoeten. Horssenaren Wout Cobussen en Jos van den Broek zetten die decennialange traditie vanaf 2017 voort.

Vanuit alle hoeken van het Land van Maas en Waal weten kermisgangers hun weg te vinden naar de tent van de familie van 'Hansje' Coppes. Menig relatie ontstond tijdens het alom bekende matinee in het achterhuis, en nog ieder jaar worden oude herinneringen opgehaald en nieuwe gemaakt.

Toen de familie van wijlen Hans Coppes in 2017 besloot te stoppen met de organisatie van de jaarlijkse kermis werd Horssenaar Wout Cobussen gevraagd om het stokje over te nemen. Bijzonder, omdat hij zijn horecacarrière jaren geleden in het Horssense café begon. Dorpsbewoner Jos van den Broek, die onder meer actief is voor de voetbalclub en carnavalsvereniging De Streupers, wilde de kermis eveneens voor het dorp behouden. De twee besloten daarom de handen ineen te slaan. 'Ons belangrijkste doel is om de vertrouwde kwaliteit te waarborgen', vertelt Cobussen. 'Hans en Marietje staken hart en ziel in 'hun' kermis, en dat zag je overal in terug.

In 2017 namen de heren voor het eerst het stokje over. Ook dit jaar zullen ze er alles aandoen om deze mooie traditie in ere te houden. Zoals altijd kunnen bezoekers ook dit jaar rekenen op vier dagen live muziek tijdens de kermis, die plaatsvindt van 29 & 30 september, 1 & 2 oktober. '

Ook in 2018 hebben we weer gekozen voor variatie in bands aangevuld met dj’s en optredens in de pauzes', aldus Cobussen. Het volledige programma staat reeds online!

IN DE MEDIA